Second Menu

Pages - Menu

luni, 4 februarie 2013

Beneficiile teatrului in dezvoltarea copiilor

Beneficiile teatrului in dezvoltarea copiilor
La invitatia actritei Monica Alexandrescu pe care am avut placerea sa o cunosc cu ocazia piesei “Niste doamne”, ieri am fost cu Matei la Centrul cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu, la piesa “Fata babei si fata mosneagului”.

In distributia piesei am regasit pe: Claudia Negroiu, Dana Porlogea, Razvan Dragu, Andreea Lupsa, Monica Alexandrescu si Dan Apavaloaie.
Scenariul si regia au fost semnate de Claudia Negroiu.
Scenografia: Aurel Patrascu
Coloana sonora: Vasile Malic

Povestea “Fata babei si fata mosneagului” aduce in atentia copiilor contrastul dintre oamenii buni, cinstiti si harnici si cei rai la suflet si lenesi. Din aceasta poveste copiii invata ca o fapta rea nu va ramane nepedepsita dar si ca o fapta buna nu va ramane nerasplatita la un moment dat. 

Matei a inteles ca trebuie sa fie bun si milos atat cu oamenii cat si cu animalele si natura si ca lacomia nu aduce nimic bun ci este chiar daunatoare.

Beneficiile teatrului dezvoltarea copiilor

Cei mici au fost atrasi de poveste, de interpretarea actorilor si de povestitor, interactionand usor cu acestia.

Eu am ales sa merg cu fiecare ocazie cu Matei la teatru potrivit varstei lui, iar la gradinita ii rezerv loc ori de cate ori vine teatrul de papusi. Asa cum povestile pline de povete sunt importante in frumoasa dezvoltare a copiilor, asa si teatrul le dezvolta imaginatia, ii ajuta sa se exprime, le dezvolta vocabularul si fara sa-si dea seama, sa invete multe lucruri utile in viata.

Printre beneficiile oferite de teatru in dezvoltarea copiilor se numara si imbunatatirea limbajului corporal, invatand astfel ca si prin mimica, nu doar verbal, ei isi pot exprima sentimentele, dar si dezvoltarea memoriei, gandirii, atentiei si concentrarea pe o anumita perioada, fiind o buna pregatirea pentru perioada scolii, cand ei vor fi nevoiti sa stea cuminti, atenti si sa asculte lectiile predate.

Fata babei si fata mosneagului

Acest spectacol il puteti urmari la Centrul cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu in data de 17 februarie, incepand cu ora 11.00. Spectacolul dureaza 45 de minute.

Pret bilete: 10 lei si 8 lei/pret redus

Voi de la ce varsta ati inceput sa mergeti cu copiii la teatru?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu