Noi bucureştenii şi nu numai ne-am bucurat, în ultimele zile, de evenimentele oferite de edilii Capitalei cu prilejul împlinirii a 553 de ani de la prima atestare documentară.
Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Parcul Colţea, Piaţa 21 decembrie 1989, Piaţa Unirii, Centrul Istoric şi pe toate bulevardele centrale, au fost punctele fierbinţi ale Zilelor Bucureştiului 2012!
Parcul Herăstrău a răsunat de ansambluri folclorice, fanfare, muzica Bucureştiului de altădată, statui vivante şi animatori pe catalige.
Nu a lipsit nici bătaia cu flori din Parcul Herăstrău.
Multe evenimente au încercat să aducă aminte de Bucureştiul de altă dată, acel mic Paris cu care se mândreau străbunicii şi bunicii noştrii, dar greu reuşeai să te transpui din acest Bucureşti nou, zgomotos, cenuşiu, trist, ocupat şi agitat.
În Herăstrău, Târgul meşteşugarilor se întindea pe tejghele improvizate de o parte şi de alta a parcului cu tot soiul de obiecte decorative, bijuterii din argint ce se voiau “vintage”, mezeluri italieneşti din care am cumpărat şi gustat şi eu dar nu am fost încântată fiind prea grase pentru gustul meu, plăcinte delicioase cu măr, dovleac şi mac, turtă dulce în forme atractive de căsuţă, fluturaşi, maşinuţe şi altele, ciocolată de casă, nuga şi multe alte dulciuri.
Cel mai mult mi-au plăcut meşteşugarii adevăraţi, veniţi din toate colţurile ţării cu porturi naţionale, vânzând ii romaneşti frumos cusute, ilice, pieptare, brâuri colorate şi opinci.
De mult îmi doream şi căutăm pentru Maria, dar abia acum am avut norocul să găsesc o ie atât de micuţă.
Bine primită a fost şi iniţiativa organizatorilor de a aduce pe scenă ansambluri populare ce au încântat publicul cu muzica tradiţională.
S-au organizat în Parcul Herăstrău plimbări cu trăsuri împodobite de mare sărbătoare la un preţ de 5 de ron pentru doar 5-7 minute de slalom, armăsarii îngrămădindu-se printre oameni, biciclete, trotinete, câini şi cărucioare.
Din când în când domni şi domniţe îmbrăcate ca în vremurile de altă dată, lăsându-se fotografiaţi şi admiraţi, purtând hainele ce aduc aminte de epoca galanterismului, a pălăriilor înalte, a rochiilor cu trena şi nu numai, îşi făceau prezenţa prin mulţime.
Duminica ne-au încântat cu concerte şi artiştii: DJ Project & Adela Popescu, Ştefan Stan, Corina, Mandinga şi Ştefan Bănica Jr.
Zilele Bucureştiului 2012 s-au încheiat duminica cu expoziţii, filme, piese de teatru, concerte şi un frumos foc de artificii care a făcut deliciul turiştilor şi miilor de bucureşteni care au ieşit din case pentru a se relaxa.
Dacă aţi dat curs invitaţiei mele şi aţi participat şi voi la Zilele Bucureştiului, vă aştept cu păreri şi povestiri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu